e-Arşiv fatura nedir, e-faturadan farkı nedir?
e-Arşiv fatura kullanmanın 8 avantajı
e-Arşiv fatura nedir, beraberinde getirdiği avantajlar nelerdir?
e-Defter başvurusu nasıl yapılır?
Hangi işletmeler e-Arşiv fatura kullanmak zorundadır?
VUK genel tebliğleri, aşağıda sıraladığımız mükelleflerin 1 Ocak 2020 itibarıyla e-arşiv fatura uygulamasına geçmek zorunda olduğunu söyler:
Bunların haricinde e-arşiv fatura kullanmayan mükelleflerin, 1 Ocak 2020 tarihin itibarıyla düzenleyecekleri faturaları, vergiler dahil toplam tutarının 30 bin TL'yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5 bin TL'yi) aşarsa bu faturaları e-arşiv fatura olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu e-belge düzenleme sistemi üzerinden hazırlaması gerekiyor.
e-Arşiv faturaya başvuru süreci
Bir e-arşiv hesabı ile tüm resmi, hukuki ve ticari belgelerinizi elektronik ortamda hazırlayıp uzun süreler yasal şekilde ve güvenle saklayabilirsiniz. e-Arşiv hesabınızı herhangi bir donanım ve yazılım maliyetleri üstlenmeden ve GİB'e dahi başvurmak zorunda kalmadan kolayca etkinleştirebilirsiniz. Nasıl mı? Yalnızca https://www.emikro.com.tr adresine girerek! Başvurunuzu yapmadan önce ihtiyaç duyacağınız tek şey bir mali mühür.
Mali mühür nedir, nasıl alınır?
Bu konuda aşağıda linki bulunan yazımızdan detaylı bilgi edinebilirsin:
Mali mühür nedir, nasıl alınır?
Bir işletmenin e-arşiv faturası kullanıp kullanmadığı nasıl anlarsınız?
GİB'in web sitesindeki e-Arşiv Kayıtlı Kullanıcılar Listesi'ni kontrol edebilir, böylece bir işletmenin e-fatura kullanıcısı olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz.